diumenge, 20 d’abril del 2014

El Forn Gotés-Tot Teca presenta un nou panet en el marc del Trofeu de Tennis Comte de Godó

La mestra artesana Rosa Maria Gotés, del forn sabadellenc Gotés-Tot Teca, presenta avui el Saballut, un nou panet d'autor, i ho fa dins del Trofeu de Tennis Comte de Godó, concretament a un estand de la Xarxa de Productes de la Terra, de la Diputació de Barcelona. El panet Saballut representa un homenatge a la ciutat de Sabadell i a la colla castellera Saballuts, amb motiu del seu 20è aniversari. Aquest nou producte artesà està elaborat amb farina de blat d’altíssima qualitat, farina de cigró (que fa referència al cigronet menut del Parc Agrari de la ciutat) un toc d’oli d'oliva, ceba caramel·litzada i deshidratada al forn de llenya (que pren com a referència la ceba, el símbol de l’escut de Sabadell) i llevat mare. Per obtenir aquest panet cal un llarg procés d'elaboració i de repòs de la massa que pot durar entre quatre o cinc hores. Quan el pa és cuit i es talla, el resultat recorda a les capes acolorides dels castells que construeixen els Saballuts.

Gotés també oferirà els tradicionals llonguets catalans, que són l’especialitat del Forn Gotés-Tot Teca. "Un bon llonguet ha d'estar cuit forçosament en un forn de sola i amb l'anomenat 'cop de forn', que és la temperatura alta que li dona la llenya en el moment d'acabar de cremar", destaca Rosa Maria Gotés. La 62a edició del prestigiós torneig se celebra del 19 al 27 d'abril a les instal·lacions del Reial Club de Tennis de Barcelona i durant aquests dies hi participaran 23 productors o elaboradors artesans de la Xarxa de Productes de la Terra d'arreu de la província de Barcelona. En el cas del Vallès Occidental, a més de la mestra artesana Rosa Maria Gotés i la seva germana Núria, hi han assistit ahir els representants de les empreses Carlota's (de Sant Cugat), Mussons (de Sabadell) i Mic-Em (de Sant Llorenç Savall): aquestes tres empreses produeixen respectivament galetes, vins i mel. En els propers dies es comptarà amb GumiAnoles (d'Ullastrell), amb xuxes gourmets, concretament el 24 i 25; i el Celler Can Morral del molí (també d'Ullastrell) el dia 25 amb els seus vins.

Llonguets, l'especialitat del Forn Gotés-Tot Teca, en el seu últim repòs abans d'enfornar-los / FORNTOTTECA.COM

+info: http://www.forntotteca.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada